Virtuelna promocija knjige „Glasovi iz Srebrenice“

Ovo je projekat kojim se pokazuju razmjere zločina genocida u Srebrenici, kao i posljedice koje je ovaj strašni zločin ostavio na preživjele, porodice žrtava i mnoge druge

Autor: A. Hadžić

Za virtuelnu promociju knjige „Glasovi iz Srebrenice“, koja će se održati u  četvrtak, u 18 sati po našem vremenu, saznaje politicki.ba, već je prijavljeno prisustvo nekoliko stotina osoba iz raznih dijelova svijeta.

Promociju organiziraju Memorijalni centar Srebrenica i Univerzitet Denver iz SAD, a glavni promotori, uz koautore knjige Hasana Hasanovića iz Srebrenice i profesorice Ann Petrila, bit će dr. Emir Suljagić direktor Memorijalnog centra i  dr. Amanda Moore McBride, dekanesa Univerziteta Denver.

„Vlada veliko interesovanje za ovu promociju. Na knjizi „Glasovi iz Srebrenice“ profesorica Petrila i ja radili smo oko pet godina.  Interes za  promociju putem zoom aplikacije već je iskazao velik broj osoba kako iz BiH, tako iz mnogih evropskih zemalja, a posebno iz SAD.

Među njima velik broj univerzitetskih profesora, studenata, intelektualaca raznih profila, političara, ali i Srebreničana rasutih širom svijeta.

Glavna važnost knjige su direktna svjedočenja preživjelih sa strijeljanja, preživjelih iz „kolonne smrti“, zatim majki Srebrenice, kao i osoba koje se profesionalno bave istraživanjem genocida u Srebrenici.

Knjiga je, ustvari, projekat kojim se pokazuju razmjere zločina genocida u Srebrenici, kao i posljedice koje je ovaj strašni zločin ostavio na preživjele, porodice žrtava i mnoge druge“, navodi Hasan Hasanović, inače kustos u Memorijelnom centru Srebrenica.

Prijave za praćenje promocije putem zoom aplikacije još uvijek stižu.

Izvor: politicki.ba

PODIJELITE TEKST:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Link:
Bookmark the permalink.